БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција ОКО УМЕТНОСТИ

УРЕДНИК: Бранко Кукић


Едиција садржи, пре свега, књиге о ликовној уметности које су писане лако и разумљиво за шири круг читалаца, али документовано и са идејом да се најкомпликованије поруке могу изразити једноставним језиком и јасном и духовитом мисли.


СЕЋАЊА ИЗ МОГ ЖИВОТА
СЕЋАЊА ИЗ МОГ ЖИВОТА
Ђорђо де Кирико
превео Милан Комненић, прво издање, 2009, 12 х 19,5 цм, 263 стр, броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0058-0
842,00 РСД
220,00 РСД

Ђорђо де Кирико (рођен 10. јула 1888, умро 20. новембра 1978.) је био италијански сликар. Оснивач је метафизичке школе у сликарству. Најбољи део свог сликарског опуса створио је између 1909. и 1919, у својој метафизичкој фази, с мотивима мирних медитеранских градова пуних светла. Други уметнци су потврдили утицај де Кирика укључујући уметнике као што су Макс Ернст, Салвадор Дали и Рене Магрит. Де Кирико је снажно утицао на покрет надреалиста.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС