ТФТ
Магазин за театар, филм и телевизију

ТФТ 6
ТФТ 6
ТФТ 6
ЧАСОПИС ЗА ТЕАТАР, ФИЛМ И ТЕЛЕВИЗИЈУ
БРОЈ 6
броширан повез, латиница, 20 х 27 цм, 2010, 144 стр.
ISSN 1821-0120
55,00 РСД

Шести број часописа ТФТ доноси:

Кратак преглед настанка и развоја жанра новинске ТВ критике из пера Бранке Оташевић која нас води од „доба невиности“ и заједничког стасавања медија и његових критичара до страховладе „пиплметра“. Бранислава Џунов даје исцрпан приказ Фестивала телевизијских остварења у Бијарицу који сведочи о још живом уверењу да је телевизија уметност и да може бити полигон за сваковрсна духовна и естетска истраживања. Петар Волк потписује „Уметнички идентитет Богдана Диклића“, а Боро Драшковић надахнути животопис пољског режисера Јежија Кавалеровича.

У „Духу воде“, сарадници ТФТ-а су разговарали са свестраним ствараоцем Арсенијем Јовановићем који каже да „Атлети не може бити конкуренција хроми човек али гомила духовно хромих не трпи атлету. Нисам био ни атлета ни хром, био сам другојачији“.

Нова позоришна сезона која је донела редизајниране репертоаре и нове тенденције послужила је као повод за преиспитивање наше позоришне стварности у огледима Јована Ћирилова и Ане Исаковић, док Јелена и Милена Богавац у четири руке плету надреалистички колаж о вампиризму и ефемерном у театру.

Ивана Кроња из угла родних студија тумачи естетику авангардног филма, Ана Јанковић-Пиљић анализира феномен телевизијских серија у тексту „Фоx лифе – женски приручник за смејање и плакање“, а Татјана Њежић ламентира над незавидном судбином културе у раљама медија подстакнута питањем колико трудноћа познате глумице утиче на прес-клипинг једног позоришта.

У тексту „Шараде смрти: рат, хорор, историја“ Иван Велисављевић испитује мрачну поетику Ђорђа Кадијевића, „Оставинска расправа“ Димитрија Војнова говори о томе како су распад Југославије и сукоби на територији бивше државе приказивани на филму.

За ТФТ пишу Бранка Оташевић, Бранислава Џунов, Ивана Кроња, Маја Узелац, Даница Пајовић, Јелена и Милена Богавац, Ана Јанковић-Пиљић, Ана Исаковић, Татјана Њежић, Милица Ђукић, Петар Волк, Боро Драшковић, Јован Ћирилов, Угљеша Шајтинац, Златко Паковић, Зоран Ђерић, Саша Радојевић, Зоран Пановић, Александар Новаковић, Иван Велисављевић, Димитрије Војнов, Горан Гоцић.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС