БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
КОЛЕКЦИЈА СРБИЈА И КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Горан Петровић, Миодраг РаичевићЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
ЦРНО У КОЛОРУ
Црни хумор у српском филму | Црни цитат
Срђан Вучинић | Владан Матијевић
прво издање, 2010, 14 х 25 цм, 88 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0556-1
220,00 РСД

Личности, а не особе

Ако се некада за неког писца говорило да је изашао из Гогољевог Шињела, сада се може рећи да имамо нацију која је изашла из ТВ деколтеа. Није тешко замислити генерације оних који и не знају ни за шта друго осим за вулгарни „хумор“, ничим изазвано бесконачно весеље, испразне приче, убризгане облине... Није тешко замислити генерације које су сада већ стасале и постале пунолетне, што ће рећи да имају и право гласа, али од свег избора на овоме свету једино умеју и једино могу да направе избор да ли да у Великом брату или којем сличном ТВ формату остане особа А или особа Б. Наш народ бира, наше друштво размишља, наша држава има недоумицу – да ли да остане особа А или особа Б? Не желимо ни особу А ни особу Б. Не желимо ТВ формат. Не желимо ни „хумор“ псовке... Књигом Црно у колору желимо да подсетимо да постоји још нешто – став, радост малог, метафора великог, способност да се горко осмехнемо, пре свега себи... И да је избор, ипак, знатно шири, да имамо о чему да размишљамо, да се наша недоумица не своди на особе већ се грана на личности... Споменимо само неке које ова књига окупља: Живко Николић, Душан Ковачевић, Слободан Шијан, Емир Кустурица, Душан Макавејев, Живојин Павловић, Александар Петровић, Боро Драшковић... И желимо да се кино апаратура врати у биоскопске сале и да се пред биоскопе врате тапкароши. Да, тапкароши. Зашто да не? За разлику од анонимних твораца формата, макар смо знали ко су, макар смо знали како се ко од њих зове.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС