ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗАКОН О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ
ЗАКОН О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ
Према стању Закона о извршењу и обезбеђењу и законодавства од 10. маја 2023. године
предговор и стварни регистар Гордана Станковић
осмо измењено издање, 2023, 14 х 20 цм, 352 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2964-2
880,00 РСД
836,00 РСД

Осмо измењено издање усклађено је са одредбом члана 113. став 2. Закона о судијама, која прописује да даном конституисања Високог савета судства престаје да важи члан 16. Закона о извршењу и обезбеђењу.

Ово издање, за разлику од претходног, садржи Правилник о начину подношења предлога за извршење на основу извршне или веродостојне исправе у електронском облику, Правилник о достављању електронским путем између јавног извршитеља и других органа и измењену Јавноизвршитељску тарифу. У односу на претходно издање брисана су два прилога: Одредбе Закона о извршењу и обезбеђењу у примени до 1. јануара 2020. године и Упутство за спровођење измена и допуна Закона и извршења. У предговору проф. др Гордане Станковић објашњене су одредбе поменутих правилника и одредбе Закона о јавном тужилаштву, у примени од дана конституисања Високог савета тужилаштва, а које се односе на прекид поступка извршења.

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС