ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


КНЕЗ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ
КНЕЗ АЛЕКСАНДАР КАРАЂОРЂЕВИЋ
Миладин Стевановић
уредио Илија Вујачић, прво издање, 2008, 16 x 24 цм, 220 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-7549-631-1
220,00 РСД

Користећи историјску грађу, аутор је аутентично и сликовито представио живот кнеза Александра Карађорђевића, од његовог рођења до свргнућа са власти и живота у избеглиштву, у Аустрији и Румунији. Монографија садржи и прилоге који, уз основни текст, доприносе бољем разумевању Србије у XIX веку.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС