ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


УГОВОРНА ЧИТАНКА I + ЦД
УГОВОРНА ЧИТАНКА I + ЦД
Драгољуб Симоновић
друго измењено и допуњено издање, 2011, 17 х 24 цм, 687 стр., тврди повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0808-1
5.500,00 РСД
4.125,00 РСД

„Четворокњижје Уговорна читанка адвоката Драгољуба Симоновића представља практичну презентацију, са нужним и корисним теоријским минимумом, преко 200 уговора грађанског и привредног (трговинског) права, како именованих тако и неименованих. У четворокњижју Уговорне читанке трослојно су изложени одабрани уговори: први слој је потребан теоријски осврт на извор права датог уговора, битне елементе и основне карактеристике; други слој је судска пракса са преко 3.000 сентенци; трећи слој је модел датих уговора.

Аутор се у овој области већ успешно огледао писањем књига посвећених привредним уговорима уопште или одређеним специјализованим уговорима (Уговори о грађењу или Уговори о продаји електричне енергије). Наша правничка јавност, отуда, већ дуже време сврстава овог аутора у ред изванредних познавалаца права као струке и науке, што он доказује и својим успешним расправним радовима на бројним водећим струковним скуповима правника у Србији. Легитимитет аутора даје неодвојиви печат и легитимитету и интегритету ове књиге, чије објављивање ће свакако поздравити наша струковна и посебно пословна јавност, јер је и вокација књиге помоћ струци и пословним људима... Књига ће студиозним одабиром релевантне судске праксе свакако бити свакодневно штиво и за судове, а препорученим моделима разних уговора из области привреде и грађанског права незаменљиво штиво и адвокатуре и правника у привреди.”

(Из рецензије проф. др Мирка Васиљевића, декана Правног факултета Универзитета у Београду)

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС