ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


ЛЕКСИКОН ОБЛИГАЦИОНОГ ПРАВА
ЛЕКСИКОН ОБЛИГАЦИОНОГ ПРАВА
Илија Бабић
пето измењено и допуњено издање, 2022, 17 x 24 цм, 580 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-2794-5
3.850,00 РСД
3.272,00 РСД

Пето издање допуњено је са више од стотину нових одредница, док је већи број одредница из претходног издања измењено и усклађено са прописима. У припреми текста коришћено је више извора: правна литература, позитивни прописи, решења упоредних правних система и релевантна судска пракса. У Лексикону постоји и абецедни преглед и објашњења важнијих института и других појмова облигационог права, али и чешће употребљаваних појмова из римског права, увода у грађанско право, стварног права и трговинског (привредног) права. 

___________

Подаци о аутору

Проф. др Илија Бабић (1951), аутор је следећих издања Службеног гласника: Увод у грађанско право и стварно право – приручник за полагање правосудног испита, Коментар Породичног закона, Коментар Закона о наслеђивању и приређивач је Збирке прописа из области породичног и наследног права.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС