ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УЏБЕНИЦИ И ПРИРУЧНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едицији објављују се дела која читаоцима чине приступачним основне појмове, категорије, теорије, методе или проблеме у појединим правним и сродним наукама. Аутори ових издања су универзитетски професори и наставници.


КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
Станко Бејатовић
друго измењено и допуњено издање, 2019, 16 х 24 цм, 584 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2330-5
1.980,00 РСД
1.881,00 РСД

             И ово, као и предходно издање књиге (2016. године) писано је, пре свега, на основу текста Законика о кривичном поступку Републике Србије (у даљем тексту скраћено: ЗКП) из 2011. године, његових каснијих измена и допуна као и законских текстова  који су настали након доношења ЗКП из 2011. закључно са децембром 2018. године. У писању  књиге узета су у обзир и најновија искуства у примени законских текстова који представљају изворе кривичог процесног права у ужем смислу значења као и компетентни теоретски радови настали након изласка из штампе предходног издања.

Овакав приступ писању књиге резултат је жеље аутора да њеним корисницима понуди текст који ће им омoгућити да се упознају не само са нормативним решењима анализираних законских текстова, већ и са ставовима струке о њиховој (не)адекватности и резултатима њихове примене у поступцима откривања, прoцесуирања, суђења и решавања кривичне ствари као предмета  кривичног процесног права. Аутор у тексту даје и своје виђење пожељног начина решавања појединих кривичнопроцесних института уопште, а тиме и начина њихове практичне примене у кривичном процесном законодавству Србије.

Књига је намењена не само студентима права, већ и свима оним који у свакодневном раду примењују кривичнопроцесне норме (носиоцима правосудних функција, адвокатима,  полицајцима итд.).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС