ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
ПРАВНА БИБЛИОТЕКА — Посебна издања

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


У овој едицији се штампају појединачна издања која имају посебан научни и друштвени значај. Намењена су широком кругу читалаца, сарадника и истраживача из различитих области.


ДОБА ПРАВА
ДОБА ПРАВА
Норберто Бобио
превела Данијела Максимовић, уредио Илија Вујачић, прво издање, 2008, 15 х 23 цм, 176 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-7549-639-7
305,56 РСД

Збирка есеја истакнутог италијанског теоретичара права и политиколога, посвећена историјским и теоријским проблемима људских права и, у вези с тим, како и сам аутор каже, проблемима демократије и мира. „Људска права, демократија и мир три су неопходна елемента самог историјског тока: без признатих и заштићених људских права нема демократије; без демократије не постоје минимални услови за решавање сукоба мирним путем. Другим речима, демократија је друштво грађана, а поданици постају грађани када им се признају нека основна права; трајни мир, коме рат није алтернатива, постојаће само онда када грађани не буду само грађани ове или оне државе већ грађани света.“

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС