ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


МЕЂУНАРОДНО ПРИВАТНО ПРАВО
МЕЂУНАРОДНО ПРИВАТНО ПРАВО
Гашо Кнежевић и Владимир Павић
седмо измењено и допуњено издање, 2019, 14 х 20 цм, 116 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2371-8
770,00 РСД
655,00 РСД

Приступ аутора даљем тексту био је крајње прагматичан:

• Укратко су елаборирани основни институти ове гране права (Општи део), они без којих се техника решавања спорова са страним елементом не може ни замислити.

• Затим су, опет крајње сумарно, изложена решења оних процесних питања ове гране права која се нечим разликују од решења грађанског процесног права која се примењују на случајеве без страног елемента, или додатних процесних питања која се не појављују када страног елемента нема (међународно грађанско процесно право).

• Најзад су изнета правила Међународног приватног права којима се одређује меродавно право за меритум спора и правила која одређују да ли је домаће правосуђе надлежно да конкретан спор решава.
(из предговора Г. Кнежевића и В. Павића)

Др Гашо Кнежевић (1953–2014) био је редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду, министар просвете и спорта у Влади Републике Србије (2001–2004), председник Спољнотрговинске арбитраже при Привредној комори Србије (2005‒2013) и председник Београдског арбитражног центра (2013‒2014).

Др Владимир Павић је редовни професор Правног факултета Универзитета у Београду и од 2013. године потпредседник Београдског арбитражног центра. 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС