БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
ФИЛОЗОФСКО-ТЕОЛОШКА ЕДИЦИЈА

Уређивао: Радован Биговић (1956–2012) - уредник од 2008. до краја маја 2012. године, Славиша Орловић


У оквиру Филозофско-теолошке едиције објављујемо дела која се баве граничним питањима науке, филозофије и теологије, пре свега репрезентативним делима из тих области. Заступљени су аутори који већ уживају значајан углед код нас и у свету, а настојимо да публикујемо и радове млађих аутора који се истичу озбиљним и квалитетним радом и оригиналношћу.


ФИЛОЗОФИЈА У ЛАТИНСКОЈ АМЕРИЦИ
ФИЛОЗОФИЈА У ЛАТИНСКОЈ АМЕРИЦИ
Орасио Черути-Гулдберг
превела Сања Савкић, прво издање, 2012, 13 х 20 цм, 172 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1230-9
99,00 РСД

Ова књига представља покушај да се српској читалачкој публици приближи латиноамеричка мисао, да се укаже на њен значај и утицај на савремене светске токове, превасходно у сфери филозофије, политике, економије, културе и осталих сродних дисциплина. Орасио Черути-Гулдберг припада средњој генерацији прогресивно оријентисаних латиноамеричких аутора, чији је циљ интелектуално-филозофски и друштвено-политички ангажман који увелико превазилази оквире конвенционалних филозофских образаца...

За Черутија, филозофија све више поприма облик субверзивног, стваралачког деловања усмереног ка радикалном преиначавању стварности у функцији постављања темеља истинског Новог света који чека да поново буде „откривен“, и то не као непознати topos који испуњава жеље армије дисидената одбеглих од тегобне дежурне стварности већ као потпуно нови хоризонт могућности реализације човека и његовог бића ван оквира неједнакости, експлоатације, дискриминације и свих осталих облика отуђења, наметнутих од актуелних система доминације.

Дејан Михаиловић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС