БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ЗАВОДНИК И ДРУГЕ ПРИЧЕ
ЗАВОДНИК И ДРУГЕ ПРИЧЕ
Кнут Хамсун
изабрао и Предговор написао Мирко Ковач, прво издање, 2012, 13,5 х 20 цм, 344 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1502-7
825,00 РСД
701,25 РСД

Приповетке које су се нашле у избору под насловом Заводник и друге приче, као уосталом и све краће прозе Кнута Хамсуна, само су поглавља јединственог романа у којем се додирују удаљени светови и укрштају многобројне теме и ликови, а истодобно су и савршене мале целине као највиши досег у свом жанру, те и врхунац приповедачке магије. Оно што плени код тих прича јестe чињеница да су стварни догађаји из живота њиховог аутора прешли у исто тако узбудљиве приповeсти које нам показују да је и писање, као и живот, узбудљива авантура. То је богомдана особина да један приповeдач има сто лица и да се свако лице показује на сто начина. Он сваки пут мења угао гледања: једном је сам приповедач, други пут је приповедач који слуша приповедача, онда је само проматрач, али увек учесник у догађајима без којих су незамисливе те „необичне фабуле“.

(Мирко Ковач)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС