БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ЗЕМЉА СНА
ЗЕМЉА СНА
Георг Тракл
превео Бојан Белић, прво издање, 2014, 13,5 х 20 цм,152 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1821-9
550,00 РСД
468,00 РСД

Песништво Георга Тракла, једног од најзначајнијих и најизворнијих гласова европске поезије XX века, својом дубином, профетском објавом и снагом визионарског дара може се поредити са Блејковим и Рембоовим. Иако у себи садржи одлике барокне, романтичарске, експресионистичке и симболистичке естетике, не може се покрити једноставним жанровским одређењем. Подједнако су му се дивили Рилке, Хајдегер, Витгенштајн, Јунг и генерације стваралаца које су дошле после њега.

Књига која је пред читаоцем обухвата Траклове поетске и прозне радове до сада непревођене на српски и есеј који се бави биографским, онтолошким, архетипско-митским и симболичко-језичким аспектима његовог дела.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС