БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


КАЛИПСО
КАЛИПСО
Дејвид Седарис
превео Лазар Мацура, прво издање, 2020, 13,5 х 20 цм, 208 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2541-5
825,00 РСД
701,25 РСД

Наш клуб је једини чији члан одувек желим да будем, тако да нисам могао ни замислити да га напустим. Удаљавање на годину-две било је разумљиво, али желети тако очајнички да се искључиш, да себи одузмеш живот? ,,Не знам да ли је то имало било какве везе с нама", рече отац. Али како је могуће да није? Зар крв сваког самоубиства не прска по нашим лицима?

Горка (ауто)иронија и просвећени цинизам граде Калипсо, књигу о животу испуњеном крхотинама ,,америчког сна", судбинама људи и стереотипима америчке средње класе. Дејвид Седарис, хумориста, комичар, писац и есејиста, аутентичан глас савремене америчке књизевности, писе о породици, књижевности, опсесивним веровањима, болести, родитељима ... људима и појавама далеко од савршенства, а веома блиским најдубљим осећањима припадности и љубави за ближње. Довољно храбар да буде искрен и довољно искрен да буде духовит, Седарис осликава кључне теме и страхове савременог човека: банални вербализам, комуникацију без смисла, моралне табуе, страх од смрти и болести, емигрантско наслеђе ... Иако га често пореде с Вудијем Аленом, с којим га повезује аутоиронијска позиција учесника у свему о чему пише или говори, Седарисов хумор је оригинална перспектива света у којем живимо, дубока све до суштинских питања према којима нико није равнодушан, јер мера сваког хумора јесте лична искреност, а код овога писца она је почетна позиција сваке приче.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС