БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ЛАЖНИ ИНДИЈАЦ
ЛАЖНИ ИНДИЈАЦ
Абас Хидер
превела Маја Анастасијевић, прво издање, 2017, 13,5 х 20 цм, 156 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2024-3
770,00 РСД
385,00 РСД

Од вишеструко награђиваног писца Абаса Хидера савремена реалистичка бајка за оне који секунд пре смрти још маштају о томе да имају крила. Тајанствени арапски рукопис, пронађен у возу на релацији Берлин–Минхен, приповеда животну причу младог Ирачанина, политичког затвореника за време владавине Садама Хусеина, који је, бежећи од „ватре владара и багдадског сунца“, преко Северне Африке стигао до Европе и свог коначног одредишта – Берлина. Потресну причу о избегличким лутањима Хидер обликује источњачки живописно, пишући на језику који му није матерњи, раскринкавајући стварност, али без морализујуће критике, остављајући простора за животну радост која кључа на страницама овог романа, тако да га можемо сматрати уметником гротескне комике који вешто балансира између суза и смеха.

„Ко би рекао да књига о тако тешкој теми може да изазове такав осећај топлине у срцу. Имате жељу да се поклоните овом роману и његовом аутору."
Катарина Тил, Кројцберг лист

„Уметничко дело књижевности."
Марија Панцер, Лезарт

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС