БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


ЈУЖНИ ВЕТАР
ЈУЖНИ ВЕТАР
Норман Даглас
превео Боривоје Недић, прво издање, 2012, 13,5 х 20 цм, 444 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1133-3
825,00 РСД
99,00 РСД

Писац овога дела, Норман Даглас, био је човек великог знања, неутољиве радозналости, широких видика и необично здраве памети; зналац модерних и класичних језика, природњак и морални филозоф, одавао је лик човека античке, хеленске културе. Као неки модерни Улис, и он је био путник и становник Средоземља, и његов је дух био изразито светован, радознао за природу и за човека. Веома пријемчив  за сва осећања лепога, он је, у свом филозофском хедонизму, спајао рационално са естетским, мисаоно са чулним, па иако је задовољства духа сматрао јачим и трајнијим од телесних, држао је да не треба запостављати ни ова друга, јер је у њима „корен сваког уживања“.        

Јужни ветар је филозофски роман. На једном малом острву у Средоземном мору скупљена је, из разних разлога, група веома различитих људи – пустолова, уметника, научника, занесењака, свештеника – који причају о тиранији средњовековних владара, о хришћанству, куварској вештини, васпитању, лековитим врелима, грчкој уметности, моралу, љубави... Особита вредност овога дела јесте његова јасноћа, његова здрава памет, његова фина духовитост и уравнотеженост. То је она тако ретка, истинска књига, којој се човек више пута враћа кад је једном прочита: књига која учи, саветује, забавља, проширује круг представа и богати знањем.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС