БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

Уређивао: Миодраг Раичевић


ГОСПОДАР ВОДЕНИЦА НА ЗЕТИ
ГОСПОДАР ВОДЕНИЦА НА ЗЕТИ
Душан Ђуровић
приредио Марко Недић, прво издање, 2020, 13,5 х 20 цм, 426 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2340-4
2.090,00 РСД
1.985,50 РСД

„Јесен је. Она је као птица: једним крилом се раширила према планинама, а другим пребацила преко реке и равнице. Све је добило други изглед: и небо и брда и воде, лишће је жуто, бакарно, боје рђе, а руј црвен као крв; полако почиње да капље, лист по лист."

(Душан Ђуровић)

„Поетски описи природе у приповеткама увек су били важан део њихове структуре и садржине, често сагласан са доживљајем књижевних ликова, а још чешће с ауторовим односом према причи и њеном значењу. Ђуровић је, наиме, таквим описима доводио у наглашен контраст негативно доживљавану стварност у којој су постајали његови књижевни ликови и постoјаност и лепоту природе, која је својим значењима, иако на први поглед одвојеним од фабулативне линије текста и са истакнутим контрастом према њему, у суштини умањивала експлицитни негативни смисао животних тешкоћа у којима су се налазили књижевни протагонисти, доводећи их у условну везу са трајањем живота и саме стварности."

(Марко Недић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС