БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

Уређивао: Миодраг Раичевић


ДРУМ ЗА КАРЕЈУ
ДРУМ ЗА КАРЕЈУ
Слободан Зубановић
прво издање, 2018, 13,5 х 20 цм, 240 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2297-1
660,00 РСД
627,00 РСД

Друм за Кареју води из срца, а тамо се и враћа.

На сваки се друм може ударити, на свака врата закуцати и стићи куд се наумило, уз одрицања, задовољство, и свакојаке напоре, али само се једнапут, пред живим створом, отвори пут на којем бива достојан своје пролазности.

Пред читаоцима је друго издање књиге „запамћених“ призора, сусрета и мисли са путовања по светогорским стазама – више подсећање на слике које се више не могу видети и на људе који се не могу вратити – штампане пре више од двадесет година и допуњене са два разговора, и два текста о самој књизи, као и фотографијама насталим много пре једне хиландарске ноћи коју, и данас, примамо с неверицом.

„Пут је кратак, љубљена браћо моја, дим је живот наш, пара, прашина и прах."

Свети Сава

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС