БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

Уређивао: Миодраг Раичевић


ШАПАТ ИСПОД ОБЕШЕНИХ
ШАПАТ ИСПОД ОБЕШЕНИХ
Из мојих дневника за немачке окупације
Воја Чолановић
друго издање, 2020, 17 x 20 цм, 185 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2404-3
1.320,00 РСД
1.254,00 РСД

За минулих седам деценија, узалуд сам (опет и опет) покушавао да докучим не зашто сам водио дневник – чинили су то и други (да не забораве оно што би иначе заборавили; да забележе своје мисли и осећања; да прочисте ум, успоставе перспективу, разлабаве лигаменте) – него зашто сам то радио у грчу, без одлагања, малтене фанатично. Као да је у питању био сaм живот. Што се исхода тиче, и сад је исто: одгонетке нема. Сем ако дневник нисам тако предано и особењачки водио да не бих полудео.

(Воја Чолановић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС