БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић

ИСТОРИЈА СЕЉАЧКОГ ДРУШТВА VII
ИСТОРИЈА СЕЉАЧКОГ ДРУШТВА VII
ЖИВОТ И ДЕЛО СРЕТЕНА ВУКОСАВЉЕВИЋА 1881–1960
књига 7, прво издање, 2012, 17 х 24 цм, тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1384-9
220,00 РСД

Сретен Вукосављевић (1881–1960) посветио је живот и научни рад српском селу. Није био само научник, већ и истакнути национални и друштвено- политички радник. Својим научним делима утемељио је социологију села у Србији и Југославији. Захваљујући свом делу, са завршеном само учитељском школом, постао је редовни професор Правног факултета у Београду, управник Института за изучавање села при САНУ и дописни члан ЈАЗУ.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС