БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)

СРПСКО ФИЛОЗОФСКО ДРУШТВО
СРПСКО ФИЛОЗОФСКО ДРУШТВО
Кратка историја
Здравко Кучинар
КЊИГА 1, саиздаваштво са Српским филозофским друштвом, прво издање, 2011, 17 х 24 цм, 192 стр., тврди повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0882-1
99,00 РСД

„Ова монографија није само историја једног малог али значајног удружења него је много више од тога – приказ трансформација српске филозофије у једном врло драматичном периоду, пуном идеолошких прелома и сукоба, периоду који уопште није истражен иако је од највеће важности за разумевање догађаја који су довели до садашњег стања наше филозофске мисли. Може се рећи да је ауторов рад у том погледу пионирски и да он поставља солидне основе и мерила за будућа истраживања.“

Слободан Жуњић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС