БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција НА ПУТУ

УРЕДНИК: Бранко Кукић


У оквиру едиције објављују се путописи који нису пописивање лица, предела и догађаја, него представљају истраживачки и креативни однос према непознатом. Таква врста литературе има све особине велике литературе и огромног знања и данас је врло читана и цењена у свету. Књиге из ове едиције допринос су поново пробуђеној жељи за имагинарним путовањима, упркос телевизији и интернету.


СЕДАМ ГОДИНА НА ТИБЕТУ
СЕДАМ ГОДИНА НА ТИБЕТУ
Мој живот на двору Далај-ламе
Хајнрих Харер
превео Раша Секуловић, прво издање, 2009, 10 x 18 цм, 465 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0149-5
1.122,00 РСД
954,00 РСД

Седам година на Тибету, поред дивних описа тибетанских номада и њихових обичаја и мало познатог тамошњег начина живота, представља спој невероватних доживљаја кроз које је аутор пролазио, те јединствени документ о последњим годинама тибетанске теократске монархије. Реткошћу и непоновљивошћу доживљеног, ова књига има изузетну вредност. До сада је преведена на педесетак светских језика и достигла укупан тираж од преко три милиона примерака.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС