БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција НИЗ

УРЕДНИК: Гојко Тешић

у сарадњи са Слободаном Гавриловићем (од новембра 2007. до краја 2012)

Изабрана или сабрана дела значајних посленика српске књижевности и културе јесте оно по чему се мери вредност националне културе. Такав подухват је мисионарски у свакој средини и изазов је за сваког издавача.


ВЕЛИКИ КОД: ЂОРЂЕ МАРКОВИЋ КОДЕР
ВЕЛИКИ КОД: ЂОРЂЕ МАРКОВИЋ КОДЕР
Сава Дамјанов
прво издање, 2011, 14 х 20 цм, 276 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0811-1
220,00 РСД

Избор најважнијих радова о Кодеру које је Дамјанов континуирано објављивао почев од 1981, међу којима је најважнија студија Кодер: историја једне рецепције из 1997. са уводом Милорада Павића. Захваљујући текстовима из ове књиге и деценијској Дамјановљевој посвећености и ангажману, Кодерово дело је на ваљан начин ревалоризовао, извучено из контекста књижевног ексцеса и “алтернативе”, и постављено на место које му унутар корпуса националне књижевности и припада.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС