БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција БИОГРАФИЈЕ/ДНЕВНИЦИ

УРЕДНИЦИ: Милка Зјачић Аврамовић, Петар В. Арбутина


САВРШЕНА СТРОГОСТ
САВРШЕНА СТРОГОСТ
Геније и математички успех столећа
Маша Гесен
превео Александар В. Гордић, прво издање, 2017., 16 x 20 цм, 256 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2039-7
1.210,00 РСД
847,00 РСД

Григорије Перелман – најгенијалнији математичар данашњице – човек који је доказао Поенкареову хипотезу, један од најтежих математичких задатака свих времена, који су светски математичари решавали, без успеха, више од сто година. Освојио је и престижну Филдсову медаљу (по значају се сматра Нобеловом наградом за математику, која иначе не постоји) и одбио да је прими уз објашњење да Европско друштво математичара није компетентно да оцењује његов рад. Амерички Институт „Клај“ понудио му је награду од милион долара, која се додељује за решење  сваког  од  седам миленијумских проблема математике. Међутим, Перелман је одбио понуђену суму. Има извесне ироније у томе да је управо својим истинским и упорним одбијањем да буде славан, Перелман постао најпознатији живи математичар на свету.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС