ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗБИРКА ПРОПИСА О ИЗБОРНОМ ПОСТУПКУ
ЗБИРКА ПРОПИСА О ИЗБОРНОМ ПОСТУПКУ
приредила Тамара Стојчевић
прво издање, 2012, 14 х 20 цм, 184 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1295-8
660,00 РСД

Збирка садржи прописе или делове прописа који се непосредно примењују у изборним поступцима у Републици Србији: Устав Републике Србије, Закон о Народној скупштини, Закон о председнику Републике, Закон о Влади, Закон о локалној самоуправи, Закон о избору народних посланика, Закон о избору председника Републике, Закон о локалним изборима, Закон о јединственом бирачком списку, Упуство о поступку обједињавања постојећих бирачких спискова у јединствен бирачки списак, Закон о општем управном поступку, Закон о управним споровима, и Закон о финансирању политичких активности.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС