ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција КОМЕНТАРИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


У овој едукативно–практичној едицији објављују се стручна тумачења углавном системских закона, а посебна пажња поклања се анализи нових решења у нашем правном систему. Ова издања су значајна као путоказ за правилну примену прописа, упућују на релевантну судску праксу и међународне стандарде и расветљавају спорна теоријска питања.


КОМЕНТАР КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА
КОМЕНТАР КРИВИЧНОГ ЗАКОНИКА
Према стању Кривичног законика од 1. децембра 2019. године и према стању законодавства од 27. новембра 2020. године
Зоран Стојановић
једанаесто допуњено издање, 2021, 16 х 24 цм, 1328 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2658-0
4.000,00 РСД
3.400,00 РСД

С обзиром на то да је претходно издање већ било усклађено са изменама и допунама Кривичног законика из 2019. године, ново, једанаесто издање садржи одређени број допуна. Реч је, углавном, о неким спорним питањима код одређених кривичних дела која су захтевала детаљније објашњење. Такође, измене и допуне неких закона имале су утицај и на примену одређених одредаба Кривичног законика (нпр. код кривичног дела пореске утаје). У већој мери пажња је поклоњена и судској пракси. Узете су у обзир новије судске одлуке које су релевантне за поједина правна питања, нарочито она која се указују као спорна. Иако је тежња аутора била да ово издање буде још потпуније, ипак се не улази увек у детаљну анализу и објашњења.

Основни циљ овог Коментара и даље је остао да допринесе исправнијем тумачењу и примени кривичног права.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС