ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


КРИВИЧНА ДЕЛА УБИСТВА У СУДСКОЈ ПРАКСИ
КРИВИЧНА ДЕЛА УБИСТВА У СУДСКОЈ ПРАКСИ
Вељко Турањанин, Мирко Воштанић, Далибор Ђорђевић
прво издање, 2017, 248 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2069-4
770,00 РСД
655,00 РСД

Публикација „Кривична дела убиства у судској пракси“ представља јединствену збирку судских одлука које се односе на разноврсне облике, у основи, једног кривичног дела – кривичног дела убиства. Многобројни појавни облици и узроци, те проблеми у пракси, условили су систематизацију судске праксе из области убиства за време важења новог Кривичног законика, у периоду 2006‒2016. године. Настала као резултат пажљиве анализе преко 650 пресуда апелационих и виших судова са територије Србије, ова публикација може корисно послужити тужиоцима, судијама и адвокатима који у пракси примењују кривично право, али и наставницима, сарадницима и научницима у кривичноправној научној области.

_________________________

Доц. др Вељко Турањанин

Доцент је на Правном факултету Универзитета у Крагујевцу. Обавља функцију секретара Српског удружења за кривичноправну теорију и праксу од 2014. године. Аутор је 70 научних и стручних радова.

Мирко Воштинић 

Ради као тужилачки помоћник у Вишем јавном тужилаштву у Краљеву. Аутор је више научних чланака и приредио је једну збирку прописа.

Далибор Ђорђевић

Полазник је Правосудне академије и аутор више стручних радова из кривичноправне области.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС