ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УСТАВ И УСТАВНИ КОНЦЕПТИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Ова едиција је посвећена уставном обликовању идентитета Србије као демократске и правне државе. Издања припадају подручју уставног права и представљају релевантну теоријску литературу за то подручје. Њихово тежиште је на садржајним правно-политичким расправама о одредбама и дометима важећег Устава, али и правнотеоријским доктринама.


УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УСТАВ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
џепно издање
треће издање, 2012, 7,5 x 12 цм, 136 стр., тврд повез, ћирилица
978-86-7549-577-2
220,00 РСД

Устав је основни закон и највиши правни и политички акт некe земље. Он гарантује људска права и систем њихове заштите, као што и организује државну власт и поставља темеље политичког система једне земље. У том смислу, Устав Републике Србије је незаобилазно штиво, не само за дипломиране правнике и политикологе, и оне који то желе да буду, већ за читаву јавност која може наступати критички, и тако очувати и развити демократију, уколико је упозната са правним основама свог друштвеног и државног уређења.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС