ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
САИЗДАВАШТВО

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


ЈП Службени гласник наставља богату сарадњу с државним органима, водећим правним факултетима и институтима у Србији у заједничком објављивању уџбеника, приручника, монографија и зборника ових факултета. Ова сарадња се одвија на основу уговора о пословно-техничкој сарадњи са: Уставним судом Републике Србије, Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Факултетом за Европске правно-политичке студије из Сремске Каменице, Удружењем за јавну управу и Институтом за упоредно право.


ПОРОДИЧНИ ЗАКОН – ДВАНАЕСТ ГОДИНА ПОСЛЕ
ПОРОДИЧНИ ЗАКОН – ДВАНАЕСТ ГОДИНА ПОСЛЕ
– тематски зборник радова
приредили Марија Драшкић, Небојша Шаркић и Јелена Арсић
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета УНИОН у Београду, прво издање, 2018, 17 х 24 цм, 388 стр.
ISBN 978-86-519-2196-7
2.200,00 РСД
2.090,00 РСД

„Зборник садржи низ релавантних тема које су до сада биле мало заступљене у домаћој научној и стручној литератури. Поред теоријских разматрања и систематизације знања код читавог низа релевантних питања из породичног права, размотрене су и разноврсне практичне импликације нових прописа и праксе у заштити деце, као и актуелни проблеми праксе.” (Проф. др Невенка Жегарац)

„Зборник представља скуп најбољих радова из различитих области Породичног права. У Зборнику је обрађен читав низ актуелних тема о којима до сада није писано, обрађена су и друга релевантна питања из породичног права, дате упоредноправне анализе, као и историјски осврт. Зборник садржи анализу како прописа, тако и праксе из ове области, уз посвећивање изузетног значаја заштити деце.” (Проф. др Моника Милошевић)

„Зборник радова који прати саветовање ‚Породични закон- дванаест година после’, представља у научно-стручном смислу изузетно штиво. Концепцијски Саветовање, а потом и Зборник, уређени су тако да прате основну структуру постојећег породичног законодавства, укључујући историјски и компаративни приступ темама породичног права. Радови су снабдевени квалитетном научном апаратуром и у многим својим сегментима представљају изузетан допринос научне мисли.” (Др Ана Човић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС