БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ИЗАБРАНА ДЕЛА

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)


У едицији се објављују изабрана дела великана научне и филозофске мисли који су пресудно утицали на развој правне и политичке културе у Србији, као и изабрана дела истакнутих публициста.


ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
ИЗАБРАНА ПУБЛИЦИСТИКА ПЕТРА ЛАЗИЋА
у шест књига
Петар Лазић
прво издање, 2009, 11,5 х 20,8 цм, тврд повез, латиница
330,00 РСД

Књиге нашег истакнутог књижевника, новинара и публицисте Петра Лазића представљају сумирање његовог тридесетогодишњег рада у новинама и скоро деценију и по бављења Индексовим радио позориштем. Избор текстова који је објављен у оквиру Лазићеве Изабране публицистике представља својеврсну хронику кључних дешавања у четири државе које су се смењивале на нашем простору: СФР Југославија после смрти Јосипа Броза, СР Југославија, Србија & Црна Гора и, коначно, Србија. У тим књигама је описана једна другачија стварност које веома често нисмо ни били свесни: од пута у Обећану земљу до Атерирања небеског народа.
Куриозитет је шеста књига Изабране публицистике– Била једном једна емисија – у којој се налази избор текстова Индексовог радио позоришта, као и ЦД са одломцима из најслушанијих епизода од 1983. до 1996. године, када је та култна емисија укинута. Аутор текстова, редитељ и „доживотни“ уредник био је Петар Лазић.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС