БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција МОЗГАЛИЦЕ

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Дела поглавито намењена основцима и средњошколцима. Колекција доноси и дела великих аутора и експерата, у којима су најсложенији проблеми изложени на приступачан начин.

КЊИГА О УМЕТНОСТИ
КЊИГА О УМЕТНОСТИ
За млад свет
Агнес и Мартин Конвеј
превео Милан Милетић, прво издање, 2008, 16,5 x 22 цм, 151 стр. + 16 илустрација, тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-7549-823-0
220,00 РСД

Ово није пуки преглед, набрајање или хронологија, него складно састављено излагање о токовима сликарства у Европи, с наговештајем личних афинитета аутора, који не само да не умањују вредност штива него га облажу привлачном глазуром с мером и укусом. Као археолог на гласу, с неколико истраживачких експедиција по Блиском истоку за собом, Агнес Конвеј се овом књигом, сва је прилика, одужује свему што је о сликарству научила од оца, о коме преводилац књиге доноси податак да се као млад човек страсно занимао за рано и средњовековно сликарство.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС