БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)

ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ
ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ
Разговори с истраживачима и тумачима прошлости
Милош Јевтић
прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 804 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0736-7
330,00 РСД

Томови Јевтићевих Изабраних разговора уређени су према областима деловања његових саговорника. Чувари традиције – разговори са истраживачима и тумачима прошлости обухвата текстове разговора са историчарима, археолозима и историчарима уметности. Ту су, поред осталих, Драгослав Срејовић, Војислав Ј. Ђурић, Дејан Медаковић, Милан Кашанин, Војислав Кораћ, Павле Васић, Алекса Челебоновић, Милорад Екмечић и други.

У разговорима са њима, Јевтић је, као и увек, компетентан и дискретан водич, вешт да подстакне саговорника на личан и непосредан тон, али и да избегнезамке површности и тривијалности задржавајући висок ниво разговора о теми о којој је реч.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС