БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)

СВЕ ШТО (НЕ) КАЖЕМ ПОГРЕШНО ЈЕ
СВЕ ШТО (НЕ) КАЖЕМ ПОГРЕШНО ЈЕ
Неда Валчић Лазовић
саиздаваштво са РТС-ом, прво издање, 2011, 17 х 24 цм, 256 стр., тврд повез, латиница
ISBN 978-86-519-0626-1
1.100,00 РСД

Неда Валчић-Лазовић, новинар и уредник Културне рубрике РТС-а, изабрала је 15 својиx интервјуа из ТВ серије „Савремени светски писци”, са значајним личностима и ставила их у књигу под насловом: Све што (не) кажем погрешно је. Реч је о разговорима са светским и домаћим писцима, филозофима и редитељима, односно скуп мисли и идеја људи који су кроз живот, углавном, ишли сунчаном страном улице.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС