БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција НА ПУТУ

УРЕДНИК: Бранко Кукић


У оквиру едиције објављују се путописи који нису пописивање лица, предела и догађаја, него представљају истраживачки и креативни однос према непознатом. Таква врста литературе има све особине велике литературе и огромног знања и данас је врло читана и цењена у свету. Књиге из ове едиције допринос су поново пробуђеној жељи за имагинарним путовањима, упркос телевизији и интернету.


ЕКСЦЕНТРИЦИ И АВАНТУРИСТИ РАЗНИХ ЗЕМАЉА
ЕКСЦЕНТРИЦИ И АВАНТУРИСТИ РАЗНИХ ЗЕМАЉА
Теодор де Визева
превела Олгица Стефановић, прво издање, 2009, 10 x 18 цм, 296 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0372-7
748,00 РСД
99,00 РСД

Питање које се поставља у овој узбудљивој књизи јесте да ли има историјских тајни, а самим тим и историјских истина? Има једна огромна тајна која још није расветљена, а то је сама историја, целокупна историја од почетка до краја, дакле читава прошлост  и садашњост човечанства.  Шта да мислимо о најважнијим  и најпознатијим чињеницама када се суочавамо са безброј противречних прича које налазимо чак и код наших савременика? Ово је књига о путницима, необичним личностима,  о опсенарима и авантуристима који су стварали паралелну историју.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС