БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција НА ПУТУ

УРЕДНИК: Бранко Кукић


У оквиру едиције објављују се путописи који нису пописивање лица, предела и догађаја, него представљају истраживачки и креативни однос према непознатом. Таква врста литературе има све особине велике литературе и огромног знања и данас је врло читана и цењена у свету. Књиге из ове едиције допринос су поново пробуђеној жељи за имагинарним путовањима, упркос телевизији и интернету.


МЕДИТЕРАНСКА ЦЕРЕМОНИЈА
МЕДИТЕРАНСКА ЦЕРЕМОНИЈА
МЕДИТЕРАНСКА ЦЕРЕМОНИЈА
Милка Лучић
прво издање, 2010, 12 х 20 цм, 240 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0724-4
825,00 РСД
701,25 РСД

Милка Лучић је аутор две књиге путописа: Сенке из Кнососа и Мој скарабеј. Медитеранска церемонија је њена трећа књига путописа, посвећена свему ономе што је Медитеран изнедрио, било да је реч о старим народима или ствараоцима који су на његовим обалама и залеђу проналазили дух који их је мамио, налазећи уточиште у којем су стварали. Објавила је и две књиге есејистичко-публицистичких записа: Пустошна празнина света и То чудовиште, као и збирку кратких есеја о књигама Предлог за читање. Приредила је Најлепше приповетке Светислава Басаре. Била је дугогодишњи уредник Културног додатка листа Политика.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС