ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ЗАКОНИ И ПРОПИСИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Едицију чине специјализована издања позитивноправних прописа у облику изворних закона и збирки прописа. Писци предговора и приређивачи збирки прописа су стручњаци који су учествовали у припреми текстова ових нормативних аката. Изворни закони садрже предговоре, а збирке прописа садрже уводни текст с потребним објашњењима и друге прилоге прилагођене одређеној циљној групи потенцијалних корисника. Прописи су груписани по сродности: тематској, проблемској и професионалној, како би корисници, у једној књизи, имали прописе потребне њиховој струци, делатности и интересовању.


ЗАКОН О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ
ЗАКОН О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ
Према стању законодавства од 1. јануара 2021. године
предговор и стварни регистар Гордана Станковић
седмо измењено издање, 2021, 14 х 20 цм, 416 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2675-7
880,00 РСД
748,00 РСД

Ово издање садржи осим интегралног пречишћеног текста Закона усклађеног са Законом о изменама и допунама Закона о извршењу и обезбеђењу („Службени гласник РС“, број 54/19), текст Аутентичног тумачења члана 48, посебан прилог са одредбама прелазног карактера које се примењују до 1. јануара 2020. године, стварни регистар који читаоцима олакшава једноставније налажење одређених института у Закону и одабране подзаконске акте са Упутством за спровођење измена и допуна Закона о извршењу и обезбеђењу.

Седмо издање Закона о извршењу и обезбеђењу допуњено је Правилником о организацији и поступку електронског јавног надметања („Службени гласник РС“, број 14 од 21. фебруара 2020) којим је уређен поступак електронског јавног надметања ради продаје непокретних и покретних ствари у поступку извршења и садржи пречишћени текст Правилника о садржини заложног права на покретним стварима и правима и документацији потребној за регистрацију („Службени гласник РС“, бр. 71/19 и 156/20).

Аутор предговора и стварног регистра је Гордана Станковић, редовни професор Правног факултета Универзитета у Нишу.

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС