ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ПРИМЕНА ПРОПИСА – СУДСКА ПРАКСА

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Издања из ове едиције намењена су првенствено правним практичарима – адвокатима, судијама и свима онима који примењују правне прописе, али могу послужити и као грађа за правну теорију. У овој едицији се објављују текстови корисни као упутства за упознавање, истраживање и обављање одређене делатности или правне области. Писане стручно са ослањањем на доприносе савремене науке и праксе, обогаћене ауторским истраживањима, ове књиге намењене су и широј стручној јавности.


ПРОЦЕСНИ ЗАКОНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРОЦЕСНИ ЗАКОНИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
приредили Милутин Срдић и Мирјана Прентовић
прво издање, 2010, 17 х 24 цм, 696 стр., тврди повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0587-5
1.760,00 РСД

Књига садржи процесне прописе о кривичном, парничном и извршном поступку. У њој се налазе и прописи о судовима, јавном тужилаштву и прописи о седиштима и подручјима судова и јавних тужилаштава. Ово издање има за циљ упознавање са новим законима о надлежности и организацији судова и тужилаштава, као и упознавање са изменама и допунама важећих процесних закона. Значајно је то што је знатан део књиге посвећен практичним примерима образаца који се користе у свакодневној примени наведених процесних закона.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС