ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УСТАВ И УСТАВНИ КОНЦЕПТИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Ова едиција је посвећена уставном обликовању идентитета Србије као демократске и правне државе. Издања припадају подручју уставног права и представљају релевантну теоријску литературу за то подручје. Њихово тежиште је на садржајним правно-политичким расправама о одредбама и дометима важећег Устава, али и правнотеоријским доктринама.


КОЛЕКТИВНА ПРАВА И ПОЗИТИВНА ДИСКРИМИНАЦИЈА У УСТАВНОПРАВНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
КОЛЕКТИВНА ПРАВА И ПОЗИТИВНА ДИСКРИМИНАЦИЈА У УСТАВНОПРАВНОМ СИСТЕМУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
приредио Миодраг Јовановић
саиздаваштво са Правним факултетом Универзитета у Београду, прво издање, 2009, 13 х 20 цм, 164 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0292-8
462,00 РСД

Примена нових уставних института доводи до бројних теоријских и практичних питања. Зборник радова Колективна права и позитивна дискриминација у уставноправном систему Републике Србије посвећен је новим уставним појмовима – „колективним правима“ и „позитивној дискриминацији“. Зборник подстиче теоријске расправе о тим питањима и од непосредне је користи судовима, пре свих – Уставном суду Републике Србије.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС