ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција УСТАВ И УСТАВНИ КОНЦЕПТИ

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Ова едиција је посвећена уставном обликовању идентитета Србије као демократске и правне државе. Издања припадају подручју уставног права и представљају релевантну теоријску литературу за то подручје. Њихово тежиште је на садржајним правно-политичким расправама о одредбама и дометима важећег Устава, али и правнотеоријским доктринама.


УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 1963–2008
УСТАВНИ СУД РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 1963–2008
приредила Боса Ненадић
саиздаваштво са Уставним судом Републике Србије, прво издање, 2009, 16 x 24 цм, 382 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0124-2
1.320,00 РСД

Идеја приређивача монографије је да институцију уставног судства у Србији представи читаоцима приказујући уставноправни амбијент за рад Суда у протекле четири и по деценије, као и да стави на критички увид јавности најзначајније одлуке Уставног суда из домена уставносудске контроле уставности закона од оснивања 1963. до децембра 2008. Први део монографије посвећен је правним изворима којима су уређени заштита уставности и законитости и институција уставног судства у Републици Србији у протеклих 45 година. У другом делу налазе се сентенце најзначајнијих одлука Уставног суда, у којима је утврђивана несагласност закона са Уставом.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС