ДОСТАВА, РЕКЛАМАЦИЈЕ И ПОВРАЋАЈ РОБЕ

Сва издања ЈП Службени гласник која се достављају поштом могу се испоручити само на територији Републике Србије. Приступ електронским издањима ЈП Службени гласник је могућ и ван граница Републике Србије.

ЈП Службени гласник испоручује књиге на територији Србије самостално или користећи услуге ПТТ Србија.

Правилник Гласниковог Клубa читалаца можете погледати ОВДЕ.

# ВАЖНЕ НАПОМЕНЕ

Уважавајући приврженост читалаца и актуелне, ванредне околности, свим купцима књига Службеног гласника на нашим веб-сајтовима (www.slglasnik.com и www.klubglasnik.com), чија укупна вредност куповине/поруџбине износи више од 1.500, 00 РСД, неће бити наплаћивани трошкови поштарине. Тачније, ако корпа купца има вредност већу од 1.500,00 РСД, трошкови испоруке неће бити зарачунати у овом периоду.

Уз наведено, код зарачунавања поштарине се примењују и следећа правила:

- до 10 књига = износ поштарине је 100,00 динара по примерку, уколико корпа купца има вредност мању од 1.500,00 динара,

- више од 10 књига = бесплатна je поштарина.

За књиге које су на акцији НЕ ВАЖИ:

-  Правило да је бесплатан превоз књига до кућне адресе, у Београду и ван Београда, за више пакета купљених у малопродаји или велепродаји.
-  Правило да је бесплатна достава за вирманску куповину у велепродаји.

Рок испоруке је осам дана.

Рекламације у вези са куповином у оквиру е-књижара ЈП Службени гласник (www.slglasnik.com и www.klubglasnik.net) можете обавити електронским путем, на е-mail адресу eknjizara@slglsnik.com, или позивом на број телефона: 011/30 60 580, у току радног времена (од понедељка до петка, од 7.30 до 15.30 сати).

Износ који је изражен током е-куповине представља малопродајну цену (са урачунатим ПДВ-ом) издања и производа које купујете. Уколико је куповина реализована путем електронске продаје у е-књижари, можете извршити повраћај робе у року од 14 дана од дана пријема робе, без навођења разлога за одустанак, при чему трошкови враћања падају на терет потрошача. У оваквим случајевима вршимо повраћај новца у року од 30 дана од дана пријема захтева купца. Уколико желите да одустанете од куповине, молимо Вас да преузмете и попуните Образац за одустанак од уговора/куповине који можете пронаћи и у завршној фази е-куповине, и у наведеном року од 14 дана од дана пријема робе га пошаљете на адресу: eknjizara@slglasnik.com.

Уколико је роба плаћена картицом преко интернета, ЈП Службени гласник је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, EC/MC и Maestro метода плаћања.

ИЗЈАВА О ЗАШТИТИ ПРИВАТНОСТИ И ПРИКУПЉАЊУ И КОРИШЋЕЊУ ЛИЧНИХ ПОДАТАКА КОРИСНИКА

Наше обавезе у очувању приватности корисника:

ЈП Службени гласник се залаже за очување принципа приватности у сакупљању, коришћењу и заштити корисничких информација. У складу са овим начелима ЈП Службени гласник

– доставља обавештења корисницима по устаљеној пракси,
– омогућава избор на који начин ће се подаци користити у маркетиншке сврхе,
– обезбеђује могућност ажурирања или промене података,
– ограничава доступност Ваших информација,
– омогућава контакт у вези са питањима о заштити приватности. 

Службени гласник високо цени однос који има са својим купцима и одговорно је посвећен управљању информацијама о корисницима. Велика пажња је усмерена ка чувању личних информација, у складу са постојећим законима и у складу са интерним стандардима и праксом. 

Обавештење о обради података о личности можете пронаћи ОВДЕ.


Полиса заштите приватности ЈП Службени гласник

Ова полиса описује информације и праксу у заштити приватности која се примењује у малопродајним објектима ЈП Службени гласник, интернет страницама ЈП Службени гласник и свим другим локацијама, приликама и дешавањима на којима се прикупљају информације од стране ЈП Службени гласник или у његово име. Када нам проследите Ваше личне информације и сагласите се са њиховим коришћењем у сврху Вашег обавештавања о понудама и активностима које реализујемо, пристајете на праксу коришћења информација на начин како је то описано у овој полиси. О томе ћете бити обавештени и током куповине и процедуре предвиђене за оне купце који испуне услове чланства у Гласниковом Клубу читалаца.

Примењивост ове полисе не важи на интернет страницама ван домена ЈП Службени гласник, а којима се приступа са ЈП Службени гласник интернет страница путем веза ка другим интернет презентацијама које су у власништву трећег лица. Желимо да Вас подстакнемо да прочитате полисе о заштити приватности ових других интернет страница како бисте сазнали на који начин они сакупљају, користе, размењују и обезбеђују Ваше податке. 

Типови обавештења корисницима

– Огласи
Newsletters
– Поштанска писма
– Каталози

Типови прикупљаних информација

Информације које ЈП Службени гласник може прикупљати су: 

– информације за контакт (име, презиме, поштанска и адреса електронске поште, број телефона),
– информације за испоруку (адреса за испоруку),
– информације личног избора (Newsletter).

Прикупљање информација

У току куповине или током коришћења наших сервиса или услуга, можемо Вам затражити Ваше личне информације. То се може десити у следећим случајевима: 

– приликом регистрације корисничког налога,
– при куповини производа,
– коришћењем неког сервиса или услуге,
– при достави,
– приступањем Клубу читалаца,
– успостављањем контакта преко интернет страница или директно у нашим књижарама,
– учествовањем у другим активностима Клуба читалаца ЈП Службени гласник.

Коришћење информација

Прикупљене информације се користе у следећим случајевима: 

– организација и администрација Клуба читалаца,
– обезбеђивање и пружање корисничких сервиса,
– понуда нових производа, услуга и сервиса,
– обављање других пословних активности.

Прикупљање информације о другим или од других особа 

Уколико нам доставите информацију о другим особама или ако друге особе доставе информације о Вама, исте ће бити коришћене искључиво у сврхе за које су и достављене.

Прослеђивање личних информација

ЈП Службени гласник не продаје и не изнајмљује Ваше личне податке трећим лицима. 

Могућност неприхватања маркетиншких активности 

Једном када прикупимо ваше податке, можемо Вам послати маркетиншка обавештења која садрже повољне понуде, промоције, продајне акције и остале садржаје. У сваком тренутку имате опцију неприхватања будућих маркетиншких обавештења ЈП Службени гласник.

За престанак примања маркетиншких обавештења, молимо Вас да предузмете неку од следећих опција: 

– следите упутства за одјаву у примљеним маркетиншким обавештењима која су послата са наше стране,
– позовите један од следећих бројева телефона: 011/3060326 или 011/3060533.
– путем поштанске адресе: 

ЈП Службени гласник
Јована Ристића 1
11000 Београд

При слању електронске поште или поштанског писма, молимо Вас да упишете своје пуно име и презиме, адресу, број телефона, адресу електронске поште и да назначите који тип маркетиншког оглашавања (нпр. електронска пошта или директна поштанска писма) не желите да добијате. На тај начин ће бити осигурана Ваша идентификација у нашем систему како би успешно процесирали Ваш захтев. 

Службени гласник ће предузети неопходне кораке како би имплементирали Ваш захтев за престанак добијања маркетиншких обавештења. Молимо Вас да нотирате да због обраде података, поштанских и системских рокова, ова процедура може потрајати 10 радних дана за поруке електронске поште и шест недеља за директно слање поште. Док ова промена не ступи на снагу, могуће је да ћете у том периоду и даље добијати наша маркетиншка обавештења. 

Потребно је такође нотирати и то да је и након што се одјавите од пријема маркетиншких обавештења, могуће да ћете и даље добијати пословна обавештења као што су потврде о наручивању робе, информације о повраћају робе, информације о статусу чланског клуба или остала обавештења која се тичу ЈП Службени гласник

Обезбеђивање сигурности за личне податке

Било да купујете преко интернета или у нашим књижарама, примењују се мере безбедности и разумне предострожности како би се спречио губитак, злоупотреба и неовлашћени приступ Вашим личним подацима који су под нашом контролом. ЈП Службени гласник не може да осигура или гарантује сигурност било ког податка који се прослеђује електронском поштом, тако да то радите на сопствену одговорност. 

С обзиром на то да је сигурност Ваших личних података приоритет, предузет је одређени број акција како би омогућио поуздан, тачан и сигуран трансфер података. Интернет странице ЈП Службени гласник користе технологију енкрипције, као што је Secure Sockets Layer (SSL), како би се заштитили Ваши лични подаци током трансфера података. SSL врши енкрипцију података из поруџбине, као што су Ваше име, презиме, адреса.

Коришћење Интернет колачића (Cookies), осталих технологија и трећих лица за прикупљање података

Интернет колачић је мала датотека коју интернет страница или електронска пошта шаље Вашем интернет читачу, који га онда може сачувати на Вашем хард диску. Наше интернет странице користе интернет колачиће како би максимално персонализовали процедуру куповине на нашим интернет страницама. Колачић симулира непрекидну конекцију. Они омогућавају чување информација о Вашим подешавањима и сесијама и дозвољава приступ интернет страницама без поновне персонализације. 

Интернет читач (browser) може се подесити да не прихвата интернет колачиће. У том случају ћете бити у могућности да гледате наше интернет странице, али нећете моћи да направите поруџбину. 

Контакт

Уколико имате питања или притужбе које се тичу приватности и сигурности Ваших података или имате сазнања и сумњу о нарушавању приватности или сигурности, молимо Вас да нас контактирате на неки од следећих начина:

1. позовите бројeве телефона: 011/3060326 или 011/3060533,
2. пошаљите e-mail на: kontakt@slglasnik.com и marketing@slglasnik.com,
3. пошаљите писмо на поштанску адресу:

ЈП Службени гласник
Јована Ристића 1
11040 Београд


ЗАШТИТА ПОВЕРЉИВИХ ПОДАТАКА О ТРАНСАКЦИЈИ ПРИЛИКОМ ПЛАЋАЊА ПЛАТНИМ КАРТИЦАМА

Приликом куповине у е-књижари ЈП Службени гласник, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребом SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије технологије.

Сигурност података приликом куповине, гарантује процесор платних картица, Banca Intesa a. d. Beograd, па се тако комплетни процес наплате обавља на страницама банке. Ниједног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему, па самим тим ЈП Службени гласник неће бити одговоран за злоупотребу истих.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС