БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Владимир Кецмановић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПУЦАЊА
ПУЦАЊА
Избор из младе српске прозе
приредио Владимир Ш. Вукомановић
прво издање, 2012, 13,5 х 20 цм, 192 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1536-2
220,00 РСД

Пуцања наглашавају унутрашњи порив за успостављањем контакта са другим, али и онеспособљеност за то, једнако као и потресност смрти блиског која је уско везана уз питање тог порива. Свакако, није реч о томе да они нису раније тематизовани, али јесте да су на аутентичан начин актуелизовани сада, у контексту у коме је плач за човеком већ почео да се осећа као (сувише) патетичан чин. Упркос „рационалним“ разлозима, очигледно је да питање (престанка) постојања није могућно оставити по страни и, у том смислу, могло би се говорити о кретању ка једном дубљем хуманизму, о поновном покушају да се, уз све разлике које смо уочили, уз сву (не)могућност сазнања и делања, постигне блискост.

(Владимир Ш. Вукомановић)

 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС