БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција СОПСТВЕНА СОБА

УРЕДНИК: Наташа Марковић


У пространом здању прозне уметности, добиле су сопствену собу. Биле су слободне да је наместе и украсе по сопственом нахођењу, да је поделе с ким год пожеле. Учиниле су је најособенијим делом књижевног здања, испуњеним најтананијим трептајима живота које су поделиле са нама. Стога је у Сопственој соби отелотворен чудесни дух књижевности које су писале жене.


МУТНА И КРВАВА
МУТНА И КРВАВА
Милица Јанковић
прво издање, 2012, 14 х 19,5 цм, 316 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1362-7
1.045,00 РСД
99,00 РСД

Проза за госпођице – неусиљене и симпатичне простоте, словенске нежности у самилости, тихе и просте истине срца – какву је Милица Јанковић писала почетком XX века, заувек је преображена 1932. године романом Мутна и крвава. Романтична визија међуратног Београда преиначена је у слику живота као мутне и крваве реке која, овога пута, проноси јунакиње с маргине. Необична приповест о Емилији Папрат, глумици која након саобраћајне несреће остаје везана за кревет, повод је за откривање скривеног света бића из сенке: женске послуге. Њихови иначе невидљиви животи и неми гласови у роману Милице Јанковић постају живописни прикази и громогласни крици судбина с којих је скинута копрена идеализације.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС