БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012)
Затвори
СВЕДОЦИ ЕПОХЕ
УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Слободан Гавриловић

БАУК ЛИБЕРАЛИЗМА НАД ВОЈВОДИНОМ
БАУК ЛИБЕРАЛИЗМА НАД ВОЈВОДИНОМ
Мирко Чанадановић
прво издање, 2012, 15 х 23 цм, 260 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1608-6
462,00 РСД

Реформски програми су подређени јачању класне борбе. Револуционарно је престало да подразумева и радно а не само ратно. Инсистирање на стручности, произвођачкој култури, организованости, продуктивности и тржишту замењено је позивом на „ширење фронта класне борбе“.

Будност чувара револуционарне ватре у Војводини према „непријатељима који делују с позиција либерализма“ била је апсолутно највећа у Југославији.

Мало им је било да преузму функције и одбаце нашу политику, хтели су и да нас што више укаљају. И још су тражили да ми у томе с њима сарађујемо!

Политика није била мој животни циљ. Нисам на њу био упућен ни пореклом, ни васпитањем ни искуством мојих најближих. Нисам ни стекао, бавећи се политиком, ништа више но што су стекли други припадници моје генерације истог степена стручности и радиности. И нико мој није ништа добио од државе док сам ја председниковао.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС