БИБЛИОТЕКА LEXIS

Библиотека LEXIS обухвата широк спектар лексикографских и монографских издања: од речника, преко тематских и општих лексикона и енциклопедија, до научних и есејистичких радова, савремених и историјских, не само из домена лексикографије већ и из различитих области културе и науке, посебно науке о језику и језичке праксе.

Лексис
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Борисав Челиковић, Светлана Гавриловић, Владимир Рогановић / Ранији уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић
Затвори
БИБЛИОГРАФИЈЕ
Књиге из изузетно значајне области — библиографије пружају посвећеним читаоцима/истраживачима драгоцене податке о штампаним и другим издањима и радовима аутора, али и о ауторима и појавама (часописи, покрети и др.) који су обликовали српску историју и културу.
Градимо ли културу сећања и знања о себи? Познајемо ли градове Србије?

Уредници: Милојко Кнежевић, Миливоје Стефановић


БИБЛИОГРАФИЈА ЧАСОПИСА МИСАО
БИБЛИОГРАФИЈА ЧАСОПИСА МИСАО
1919-1937
Добрило Аранитовић
прво издање, 2013, 17 х 24 цм, 474 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1245-3
22,00 РСД

Први број часописа „Мисао“ појавио се 1. новембра 1919, а последњи, четвороброј 5–8 (341–344) за март–април, објављен је 1937. Излазио је у Београду, прво као „књижевно-политички часопис“, затим као „књижевно-социјални часопис“, „књижевни часопис“ и без поднаслова.

Уређивачка концепција часописа може се наслутити из шкрте белешке уз први број, на унутрашњој страни корица: „Мисао је слободна. Она није везана ни за једну политичку личност, ни за једну политичку странку, ни за један режим, ни за једну класу. Изнад њих, она нити има нити тражи препоруку које власти. Слободна трибуна, она апелује само на свест најширих слојева и ту жели да нађе одзива.“

(Из уводних напомена у делу)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС