ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Едиција ПОЛИТИКА И ДРУШТВО

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Библиотеку Политика и друштво основали су знаменити професори Правног факултета (Михаило Илић, Божидар С. Марковић и Милан Жујовић) у Београду, 1937. Обновитељи Библиотеке окупили су се око њених темељних начела – идеје успостављања правне државе и владавине права, развоја демократије и заштите интереса српског народа.


ЛОША БЕСКОНАЧНОСТ
ЛОША БЕСКОНАЧНОСТ
Прилози социологији српског друштва
Слободан Антонић
саиздаваштво са Досије студиом, прво издање, 2013, 12,5 х 18,5 цм, 233 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1661-1
385,00 РСД

„Књигу Лоша бесконачност: прилози социологији чине тематски повезане студије српског друштва које сам објављивао у социолошким публикацијама током последње четири године. Заједничка тема тих студија јесте српско друштво, а писане су тако да се наслањају једна на другу, са идејом да буду заједно и објављене. Студије су биле резултат мог ангажовања на пројектима Друштвени актери и друштвене промене у Србији 1990–2010 и Изазови нове друштвене интеграције у Србији: концепти и актери (бр. 179035), који су извођени на Институту за социолошка истраживања Филозофског факултета у Београду.“

Слободан Антонић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС