ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић / Ранији уредници: Јовица Тркуља, Танасије Маринковић


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
Практикум за припрему правосудног испита - књига 15
Миодраг Мајић
треће издање, 2020, 14 х 20 цм, 156 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1637-6
880,00 РСД
836,00 РСД

„При изради Практикума, примењена је методологија сагласно којој је код сваке од области која дефинише одређену фазу поступка најпре дато краће објашњење, након чега су представљени обрасци карактеристичних аката (поднесака, записника и сл.) који су посебно значајни за ову област. На тај начин, краћи наративни део, укључујући и одређене значајније одредбе Законика, повезан је са сликом о томе како се Законик у реалном животу примењује у пракси. Сматрамо да је ово посебно значајно, имајући на уму да је, нарочито за оне који раније нису имали прилику да се у пракси судова, тужилаштава и адвокатуре сретну са стварном применом ЗКП, изузетно тешко да искључиво на основу уџбеника који теоријски обрађују ову област разумеју његове бројне и сложене институте.“

Из увода Практикума


Др Миодраг Мајић је судија Апелационог суда у Београду. 

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС