ПРАВНА БИБЛИОТЕКА

Правда се правом установљава, али право се не може користити ако се не познаје. Руковођени просветитељском мисијом очувања правне традиције и уздизања правне културе, својим читаоцима подарили смо издања у којима се откривају значење и смисао права и правде.

Правна библиотека обухвата разнородне гране права и испуњава очекивања корисника различитих правних занимања. Премда се водећи правни стручњаци потписују као наши аутори, Службени гласник је окупио и младе сараднике који ће новим пројектима тек обрадовати правну јавност.

Значајну целину у оквиру Библиотеке чине саиздања са угледним факултетима и институцијама: Правним факултетом Универзитета у Београду, Правним факултетом Универзитета Унион, Уставним судом, министарствима Владе Републике Србије... – уџбеници, монографије, зборници и др.

Правна библиотека_о библиотеци
Правна библиотека
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)
Затвори
Приручници за полагање правосудног испита

УРЕДНИЦИ: Мијодраг Радојевић, Јовица Тркуља, Танасије Маринковић (од јануара 2012. до фебруара 2013)


Намена приручника је да послужи као основна литература за припрему кандидата за полагање правосудног испита у Републици Србији. Искуство је показало да се приручници користе и као помоћна литература за припрему испита из одговарајућих предмета на основним и последипломским студијама на правним факултетима. Ова едиција се реализује у саиздаваштву с Правним факултетом Универзитета у Београду.


КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
КРИВИЧНО ПРОЦЕСНО ПРАВО
Практикум за припрему правосудног испита - књига 15
Миодраг Мајић
друго издање, 2018, 14 х 20 цм, 151 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1637-6
880,00 РСД
748,00 РСД

„При изради Практикума, примењена је методологија сагласно којој је код сваке од области која дефинише одређену фазу поступка најпре дато краће објашњење, након чега су представљени обрасци карактеристичних аката (поднесака, записника и сл.) који су посебно значајни за ову област. На тај начин, краћи наративни део, укључујући и одређене значајније одредбе Законика, повезан је са сликом о томе како се Законик у реалном животу примењује у пракси. Сматрамо да је ово посебно значајно, имајући на уму да је, нарочито за оне који раније нису имали прилику да се у пракси судова, тужилаштава и адвокатуре сретну са стварном применом ЗКП, изузетно тешко да искључиво на основу уџбеника који теоријски обрађују ову област разумеју његове бројне и сложене институте.“

Из увода Практикума

Др Миодраг Мајић је судија Апелационог суда у Београду. У досадашњој каријери био је председник Првог општинског суда у Београду (2005–2009) и представник Републике Србије у Међународном кривичном суду (2009–2012). Самостално и са другим ауторима објавио је сeдам монографија и више десетина научних радова у области кривичног и међународног кривичног права. Уредник је „Блога судије Мајића“ (misamajic.com).

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС