БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
БИБЛИОТЕКА А – ПОЈЕДИНАЧНА ИЗДАЊА

УРЕДНИК: Бранко КукићЖЕЉА ДА СЕ БУДЕ БЕСКОРИСТАН
ЖЕЉА ДА СЕ БУДЕ БЕСКОРИСТАН
Сећања и размишљања – Разговори са Домиником Птифоом
Хуго Прат
превео с француског Миодраг Марковић, треће издање, 2017, 19 х 24,5 цм, 304 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1169-2
2.200,00 РСД
1.540,00 РСД

Реч је о једној од две књиге Птифоових разговора са Пратом. Прва, чији би превод на српски гласио С друге стране Корта, посвећена је Пратовом делу, док је Жеља да се буде бескористан посвећна несвакидашњем животу овог необичног генија.

У луксузном Гласниковом издању, илустрованом фотографијама из Пратове приватне колекције и Пратовим цртежима, читалац има прилику да прати исповест Италијана из Риминија у чијим венама тече енглеска, француска, јеврејска, шпанска и турска крв, а који је са тринаест година, у Етиопији, постао војник Мусолинијеве армије. Са шеснаест година се, у ратној Венецији, дружио са војницима међусобно супротстављених армија, сам често мењајући униформе, а са двадесет и две се укрцао на брод који је пловио у Буенос Ајрес. У потрази за авантурама обишао је цео свет, научио седам језика, а стигао је да нацрта близу седам хиљада табли стрипа; сакупио је тридесет хиљада књига и упознао кабалу и вуду, а након дугогодишњег истраживања оностраног закључио је: „Мој живот је почео још пре него што сам дошао на свет, а претпостављам да ће се наставити и када мене више не буде“.

Укратко, животна прича стрип-цртача достојна судбине славног јунака његовог стрипа.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС